torsdag 31 mars 2016

Avbröt

Tänkte rulla broarna runt två varv, gav upp efter ett. Ok jag tog i allt jag hade första varvet och tänkte chilla varv två, men jag orkade knappt ta mig hem. En bit kvar till form konstaterade jag enkelt

fredag 18 mars 2016

Mallorca 2016

2016 skulle bli ett år utan Mallorca på agendan, nu är två resor dit bokade, en i maj och en i september. Herrens vägar äro outgrundliga

onsdag 16 mars 2016

Dubbelseende

Dra på trissor, drygt två år efter jag köpte Fatbiken så cyklade jag på snön med den, ja eller i vart fall lite is. Dubbdäcken krängde jag på kvarten innan utgång. Skönt, jovisst man njuter i 10 plusgrader och solsken.


fredag 11 mars 2016

En epok gick i graven

Sedan 2002 eller nått så har jag dokumenterat mina träningsfiler från polarklockan till datorn. På senare tid har ju träningen inte varit så frekvent men klockan blev ändock full sen senaste överföringen i oktober. Batteriet var lite skralt och det visade sig att den inte orkade föra över filerna, gjorde en chansning och bytte batteri snabbare än blixten, men det gick inget bra så alla filerna försvann.
Prövade föra över filerna från min Garmin idag också men det gick inte heller, ingen kontakt med enheten. Så fuck it, jag lägger ner det också, jag har ju ändå bara gjort det senaste åren för att jag alltid har gjort det, nån gång tar ju allt slut och nu blev det 2015.
Kommer säkert ha pulsbandet på ändå de få gånger jag cyklar, men det är ju mest för att se hur trött jag egentligen är :-)
Sen skulle jag nog behöva sälja bort en massa prylar också, men jag vet inte om jag ids börja ens. Men är det någon som letar efter nått spännande så skriv en rad eller två så har jag säkert det liggande på hyllan.

tisdag 8 mars 2016

Lätt vikt-igt

Så satans trist med doping och jag avskyr de som har fingret i syltburken men jag börjar allvarligt fundera i frågan. Sjarapova är senaste offret i Meldonium frågan och nu börjar jag undra hur satans svårt det är att hålla koll eller det är medvetet. Hon har tydligen tagit en medicin i 10 års tid och en substans i den som blivit förbjuden vid årsskiftet har hennes stab inte reagerat på. Nu är jag inte den som ska försvara Maria men om hon tagit detta för hälsoproblem så borde det ju finnas en historik och hon borde rimligt frias helt. Jag gör en direkt jämförelse med skidåkare och deras astmapreparat. Dessa ger alltså bara effekt på en asmatisk person som kan tävla på lika villkor som en frisk, men samtidigt får en frisk åkare inte ta substansen för att den är prestationshöjande. Jag förstår inte logiken i det resonemanget och jag förstår inte resonemanget med Meldonium och Sjarapova heller. Men vänder man på astma och skidåkare så kan man ju hävda att medicinen är prestationshöjande för asmatikerna, annars hade dom ju inte behövt den, då är det ju kanske rimligare säga tyvärr du har astma, välj en annan sport som du klarar av. Man kan ju göra en ytterligare utsvävning och säga att en kort kille i ungdomsåren vill spela basket så har han då rätt ta tillväxthormon för att bli större för att kunna tävla på lika villkor. Ekvationen för kinesisk rättvisa är extrem trixig att reda ut. Men jag börjar mer och mer förstå varför idrottare håller vikten så bra och där citerar jag Johanna Larsson.

– De flesta på touren är så klart oroliga för vad de stoppar i sig. Jag går ofta och tänker på det. Men om jag är osäker så väljer jag att inte ta det, för det är alltid upp till en själv vad man stoppar i sig. Det slutar nästan med att det enda man kan vara säker på är en pastasallad.