torsdag 27 november 2014

Främling

Äntrade en spinningcykel på jobbet idag. Vi var som två främlingar som möttes. Problem med att få till rätt inställning, både mentalt och geometriskt. Trampade ett litet slag, batteriet i datorn ebbade ut och det mentala sällskapet försvann. En kort stund blev det dock som pulsen var högre än viloläget. Nöjd ändå med insatsen, den var helt utan mål men var klart bättre än inget alls. Vi har stämt träff om ett par dagar igen, hoppas jag hunnit ladda batteriet, både i datorn och mentalt innan dess.

söndag 23 november 2014

Rannsakning

Drog av ett pass i garaget igår. Funderade på livets mening, orättvisor i världen, att man blir äldre med åren, syftet med sin egen närvaro på jorden, min mors tråkigt död, vad som händer när man själv drar ner rullgardinen och allt däremellan. Ja jo jag tog i ett slag med hög puls också, såg på motocross i vanlig ordning och då sommar säsongen visas på datorn blir intervallerna 1*30min så också idag.
Jag kom inte på alla svaren på alla funderingar men en sak är jag säker på numera. Konditionssport är inget för mig alls, jag har tvekat många gånger men nu är jag övertygad. Tekniksporter det är min grej. Gårdagens koll och jämförelse mot 2013-11-20 så är jag idag exakt 30w under min nivå från fjolåret. Alltså orka liksom, allt som man gjort innan är ju helt meningslöst i konditionssporter. Visst har man ju nån slags grundnivå, men att höja sig från den är ju ett enda slit och tidsåtgång. Ingenting får man gratis, ingenting som man gjorde "nyss" har man nytta av nu. Man sliter och går an för att sen ha ett uppehåll och då är man tillbaka till rutan GÅ. Det tar ju som aldrig slut och så for man slappnar av så är man bankad ner i skoskaften igen. Som ett ekorrhjul, runt runt man kommer aldrig framåt man står och stampar på samma ställe, eller ett par steg bakåt.
Nä tacka vet jag tekniksporter, visst ska man ha en viss form av kondition där också men tekniken man lärt sig den sitter där. Sen kan man givet ha viss form av tajming och sånt, men tekniken den blir man aldrig av med. Som att cykla enhjuling, gå på lina, slå ett golfslag eller jonglera, har man väl lärt sig det så kan man det, simple as that.
Nä ju mer jag tänker på det ju mer avlägset kommer jag att träna för att prestera i en konditionssport. Meningen med livet är så mycket mer än att slita för ingenting, träna för välbefinnandet det är en helt annan aspekt, men där behövs inga 1*30 på 300w
Pratade lite löst om att lira lite tennis ifjol, men dagarna gick och sommarn tog slut, men 2015 det kan det bli ordning på torpet då. Kul få göra nått annat än att svettas i garaget. Sen är man ju ingen ungdom längre, så att prestera mot de som har oherrans mycket bättre förutsättningar både i ålder och tid, nja, det är som att försöka slå hål på Berlinmuren med huvudet först.
Nu är det definitivt, jag har bestämt mig på riktigt, cykling från nu är bara för att jag ska må bra, prestera det la jag just åt sidan till 100%, den lilla gnutta som florerat i mitt huvud på nån bra tid i nån mallis stigning eller eventuellt nån rekordmil eller nått KM eller så, nej nu är det slut med tramset, jag blir bara irriterad på mig själv att jag varken kommer framöver i träning med den tid jag kan lägga ner eller alla sanslöst meningslösa försök att gå ner i vikt vilket är en pest och pina varje gång till vilken nytta...?
Nu fortsätter livet med annat också, cyklingen får va kvar som terapi och hålla de gråa håren på avstånd, åren går och jag har inte hur mycket tid kvar att slösa med, kan ju inte sitta å svettas i garaget flera timmar varje dag liksom, det är ju som att spärra in sig själv i rutan man går till UTAN att passera GÅ. Kommer inte som innan eventuellt prioritera cykling före nått annat, det blir vad det blir och när det faller in. Får fika mig runt mallis till våren, låter inte alls tråkigt på nått sätt.
Fånga dagen, varje dag. En dag ska vi alla dö, men alla andra dagar ska vi inte det. Njut medans det finns tid för det
Amen

lördag 22 november 2014

Ojsan

Roade mig att kolla lite på hur mycket och hur bra jag tränade vid samma tid ifjol. Jag vet att 2013 vintern var ganska medioker, men 2014 är inte ens nära, jag tror jag lägger ner jämförelsen här och nu, vilken bedrövlig läsning. Mallis blir intressant med en sån här form

söndag 16 november 2014

Fet snö

Premiär på Fatbiken i snö, inte för inte heter modellen Snow Cross. Gick helt suveränt i snön, flöt på riktigt bra. Visst gick det tungt, men det var ju bara bra att slippa fartvind. 2 timmar blev summan, la mig dock och taktikvilade ett slag då plogbilen inte hade plogat fullt ut vid en trottoarkant, mitt framhjul tog en annan väg och vips så låg man på asfalten. Inga skador att prata om, tog inte ens ont, ingen ninjarullning men väldämpad med fläsk gjorde susen.
Träningsvärken ala grande idag visar nog mer på att man är hyfsat otränad än att jag tog i. Får nog bli vila idag också.

Linsen var lite immig

onsdag 12 november 2014

söndag 9 november 2014

Dags att börja

Bokade just Mallis 2015. Fick träningsångest då stillheten varit påtaglig på senaste tiden. Grenslade trainern klockan 00.52 å rev av ett motocrosspass.

torsdag 6 november 2014

Den med smör på

Leveranser av mat kan variera en del på jobbet. Litet eller vanligt. Varje leverans är en överraskning.  Men 2 kilos paket det har jag aldrig sett förrut.

onsdag 5 november 2014

Prisvärt

Var på service med våran V70 idag, jag har ett sånt där serviceavtal, bra skit, räknat ut att det blir typ halva kostnaden mot att betala varje service separat, nu blir det en månadskostnad istället.
Det här med att tjuvkolla bilverkstäder är ju bra i sig, så man får bort dom här "busiga berras bilservice". Men det borde ju varje människa förstå att kör man ner i ett mörkt garage med suspekta människor som dyker upp och vill reparera din bil så skall man backa därifrån direkt.

http://www.tv4.se/kalla-fakta/klipp/kalla-fakta-del-5-det-dolda-verkstadsfusket-2995782

Så långt så bra, bort med fusket. MEN det som har nått gott med sig har ofta nått dåligt. De bra och seriösa firmorna blir ju livrädda göra fel. Dom övergör saker som egentligen inte behöver bytas, allt för att inte dra på sig stäpeln för att skita i saker eller få prickar i protokollet.
Ta mitt exempel, vid servicen på Volvo så uppmärksammades att bälg till styrstaget var "trasigt" och det behövde bytas, med hjulinställning som följd till en kostnad av ca 3000:-
Vis av erfarenhet så kollade jag med min lokala verkstad som jag har full förtroende för och dessutom känner ägaren litegrann. Det räckte med ett nytt metallklammer så var det fixat....typ 3000:- billigare :-)

Men han försvarar de stora firmorna, dom vill inte göra fel och då blir det så här. Trist, och det drabbar oss kunder, speciellt de som inte "förstår" och bara betalar. Tack för god service Håkan