tisdag 30 september 2014

Fel på...allt

Drog en sväng på racern då vädret var hyfsat idag. Försökte ta i på några kända ställen men usch vad jag tappat i effekt. Jag skyller på att effektmätaren varnade för låg batterispänning. Men tyvärr var farten också låg så jag skyller på tunga luftmolekyler i luften i höstkylan, men tyvärr var tiden på sträckorna jag också körde alldeles för länge, jag skyller på att fröken ur sagt upp sig. Sen att pulsen var för hög skyller jag på att jag klädde mig för varmt. Att jag fick ont i benen får jag nog krypa till korset och inse att jag är lite otränad. Allt precis som vanligt helt enkelt

måndag 29 september 2014

Fett slött

Efter en helg i stugan men en massa fällning av träd med tillhörande bärande så att träningsvärken allan förmodligen infinner sig imorgon så avrundades helgen med lite slöcyklande på Fatbiken, ja jag tog väl i en kortis där i början, men sen vart det bara lall med ny ljudbok i örat. Midsommargryning heter den, men det är en bit till dess tyvärr.

torsdag 25 september 2014

Det finns en första gång för allt

Och dagens träning var första gången nånsin jag cyklade 50km  racer, sent på kvällen i slutet av september i mörkret med pannlampa och det var ner mot -7 grader. Gick ändå rätt ok, men det var som att cykla i en liten ljus grotta, man såg inget runt om en förutom det man kunde urskilja i lampans sken, lite märkligt vart det ändå då det gick närmare 50 i nedförsbackarna. Det låter ganska knäppt då man tänker till på vad man nyss pysslade med, men jag tränar det som inspirerar mig för tillfället, och idag var det detta som lockade av någon konstig anledning. Mitt sällskap för denna tur var slutet av ljudboken Sandmannen av Lars Kepler, en grymt bra bok, spännande så nästan nackhåren reste sig emellanåt. Nu blir det Wilderängs andra bok i lurarna några dagar.

onsdag 24 september 2014

E-sportare dominerar

Det är ju exakt som jag alltid trott, det gäller att vara grundsnabb för att bli bra. Hålla på med att rulla runt 28 km/h då man börjar för att sen träna upp sig till nån rimlig nivå kan väl funka, men ska man bli grymme snabb så bör man nog gasa fort som attan innan man egentligen börjat träna för att kunna snitta 47-49 eller fortare på 50km. Då man som undertecknad orkar mäkta med 43,5km/h på typ 5km gas i botten efter 6 års träning då inser man att man aldrig var grundsnabb (men det kan vara härligt cykla ändå, för njutningens skull) så nu kan man släppa den endaste gnutta av förhoppning man har haft att kunna cykla fort nångång, för "plötsligt händer det", finns inte förutom i triss.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/cykel/article19583244.ab

tisdag 23 september 2014

Cyklade lite KOM

Drog två försök på KOM, lyckades med ett, och rätt bra, men satan i gatan vad jag fick ta i för att köra så pass sakta som det ändå blev. Men nu leder jag ett tag på ytterligare ett segment, men det är nog mest för att det är typ jag som kört segmentet. Men det sporrar ju mig till att ta i, så då funkar det ju, man är lättlurad som ett litet barn på julafton.

lördag 20 september 2014

Träningsvärk

Samma löpsträcka, men med skillnaden att jag hade träningsvärken arne, men lite mer flow i löpningen. Sprang med smärta hela vägen men trotts det så gick det över 3 minuter fortare på dessa 6 kilometer. Går snabbt framåt då man var så löpotränad som jag är.
Bara fortsatt nöta på, jag har ju hela vintern på mig att komma i löpform, och det är ju egentligen helt utan mål utan mest för välbefinnandet, lite situps och armhävningar på det här så an det bli acceptabelt. Kanske cykla lite snart

fredag 19 september 2014

Då var man så där kass igen

Tennishelg i Ö-vik, tog med löparskorna. Löppasset idag fick gå mot Veckefjärdens golfbana så man hade nått att se fram emot. Det var 3km dit och sedemera 3km hem. Efter 2km var jag så erbarmligt slut så barren i dikeskanten sögs fast i mina näsborrar då jag flåsandades som en brunstig valross, hade svårt att ens hålla 6 min tempo. Men då gammelkroppen som tydligen är lika svårstartad som ett ånglok i Sibirien blivit varm på riktigt då höll jag 5 min tempo utan att förta mig. Men flowet stördes av en cyklist jag mötte, eller rättare sagt han mötte kanten på en gångräcke med styret så det blev luftfärd ala Mazze, men likt Per med ninjarullning på grus så det blev utan skador på kropp, men den gamla MTB:n blev sned på riktigt. Jag hjälpte stackarn ett tag bara för att se att han inte slog i nån vital del allvarligt, men efter ett par minuter så förstod jag att knäna hade klarat sig bra :-)
Lufsade vidare och insåg igen att så här förbenat kass får man inte va, löpträning minst 2 ggr i veckan skall genomföras, även under sommaren, jag vill aldrig känna mig så här dålig igen, nånsin, fy fanken.

onsdag 17 september 2014

Oj så dålig man är

Alltså det här med att bli bra på det man tränar, va trist. Enbart cyklat nu i snart 1,5 år, i princip inte tränat nått annat förutom lite tennis. Åj satikens järnspikar så kass man är på springa, jag blir så trött på direkten utan att egentligen springa fort alls. Hade jag cyklat så här sakta som jag springer så hade stödhjul varit på sin plats. Men pulsen den är skyhög, benen och hela kroppen skriker sluta din idiot, jag blir helt matt i lacken av att springa, färdig för räven och tilldelas Marinen, slut som artist som en skadskjuten enbent sengångare. Usch vad hemskt det är att känna sig otränad, men nu jäklars måste jag lägga in lite löppass och kanske skidor då snön faller, så här kan jag inte ha det. Skämmes på mig. Hur långt sprang jag då, ja typ 9 minuter, dvs Beep testet till nivå 9:4, mitt personliga är 12:2 och normalt brukar jag komma till 11:x, men 9:4 och då hakade liemannen på i periferin sista minuten. Jag var så trött så klockorna stannade ett litet tag och fröken ur tog livet av sig. Hujeda mig så sliten jag vart. Men jag hade satt mig för att öka sen missärpasset för två veckor sen då jag mäktade med 8:8 och 9:2, så det är ändå på rätt väg på någe underligt vis.

Fotade lite då jag kom hem till byn, dimman låg tät

Lite spöklikt

tisdag 16 september 2014

Spindelspår

Rullpass med makligt tempo med kameran på ryggen. Min nya LowePro Flipside 200 ryggsäck blev ett perfekt inköp. Istället för att ensidigt vara hänvisad till kompaktkameran i bakfickan så får jag numera med mig systemkameran och objektiv ändå upp till 70-200. Idag fick min "lilla" D5300 med 17-55 objektivet bli min reskamrat på ryggen. Stannade på några ställen och fatbiken poserade några gånger med bravur. Lattjade med lite inställningar och vinklar och några blev rätt ok.
Träningen då, ja inte blev det väl nått höjdarpass om man ser det till träning, men för njutning var det full pott. Härligt väder för skogsrally och upplevelsen att glida runt på tjocka däck är långt över förväntan, så jag säger tack igen till Kurt att du fick mig till köp, inget jag ångrar på nått sätt, tvärtom. Garanterat en sväng till om två dagar, åt vilket håll har jag dock ingen aning om.

Spår av en spindel
Old school

Höstfärger


Gräsrotsnivå

Sa du sten?

måndag 15 september 2014

Varken eller

Inte hackat eller malet, inte bra eller dåligt, inte rött eller blått, inte salt eller sött, inte smart eller dumt, inte framåt eller bakåt, inte svart eller vitt, inte vi eller dom, inte nu eller då, inte rätt eller fel. Men i stora hela rätt intressant, folket har sagt sitt så det är bara acceptera och ta ansvar.
Som ett tecken från ovan såg jag denna idag, varken sött eller osött. En kompromiss. Halleluja.

söndag 14 september 2014

FATBIKE premiär

Drog en lagom skogstur blandat med lite väg, dvs vägen till stugan om man "genar" lite på omvägar. 40 km blev en sådär lagom intro på tjocka däck. Hur var upplevelsen då, jo över förväntan. Inte alls så tung och klumpig som den ser ut att vara, svänger lite osnävt då det är knixigt, vill gärna tendera att gå rakt fram jämfört med 26" MTB. Det den är klart bäst på är jag flyta över terrängen, de ställen där man är rädd att MTB däck skall skära eller sladda iväg på skrå eler däckfåror i lera, där flyter dessa 4" däck helt obehindrat över, ganska likt som att köra motocross faktiskt. Att ställa sig upp i branta backar är också över förväntan, slirar inte alls iväg lika mycket som min MTB. Att glida omkring på vägar så rullar det faktiskt lite lättare än vad jag förutspådde. Så summan av första intrycket är klart över förväntan, skall bara skaffa mig en ny sadelstolpe för jag skulle behöva höja sitthöjden en aning och nu är den på max, men jag får väl skylla mig själv som är en bit över 190 cm. Fler turer väntar så småningom. Lite bilder hann jag med också, bjuder på två från turen och en från kvällen i stugan.

I väntan på skoterleden?

På ett klassiskt cykelfotoställe

Månen skymtar bakom träden vid nattens intrång

fredag 12 september 2014

Sweetspot my as

Full fart Vistträsk Vidsel stod på programmet för kvällen, lagtempo med Fredrik och Per. Hade på känn att detta skulle bli övermäktigt och det blev det. Enligt Fredrik så skulle det bli jobbigt att ligga i Sweetspot som tydligen är definitionen 88-93% av FTP utan vi skulle behöva ligga lite lägre än så. Då vi kom fram till Vidsel så hade undertecknad 105% av FTP och ridån närmade sig, så jag avvek från de starka två och tog egen fart, försökte hålla uppe effekten sista skälvande minutrarna tills timmen var slagen och se på fan, det näst sista effektrekordet som var kvar från 2013 var slaget, nytt rekord på 60 minuter, inte pjåkigt alls. Nu har jag bara 15 minuters rekordet kvar, men jag tror jag skall spara det till Storkanis.
Grabbarna utan hår på benen då, ja dom körde in på finfina 40 i snitt, härligt kört. Påminn mig nästa gång då sånna här dumheter kommer på tal.
1. Skall ni köra TT hoj längre än timmen så skall jag inte vara med, min kropp kan inte sitta så längre än ca 60 minuter.
2. Skall ni gasa i två timmar så undvik att ta med mig, jag orkar inte så länge gas i botten.
Men det var bra träning, riktigt bra. Det enda som egentligen var nån form av "spot" idag var i min ändalykt, men inte var det nått sweet över den känslan jag har där nu, sitta som en reumatisk hund som är grymt hård i magen det är oskönt på riktigt.

torsdag 11 september 2014

FAT för en fet

Don efter person eller vad man säger. Många märkliga blickar redan, det här kan bli skoj hoppas jag.

Men hallå där

Vad skådar mitt norra öga

onsdag 10 september 2014

Gasat lite

Medans en liten form uppstått så gasade jag några segment senaste dagarna. Ett var broarna runt där Jag med hjälp av Per ville kolla om det gick på två att köra fortare än en vild klunga som körde KM för ett par veckor sedan. Å det gick, det var inte lätt men det var tungt, jag kände mig starkare än förväntat och vi hade i princip samma effekt dessutom ,det brukar skilja 30w normalt sett men då på linjecyklarna där har vi olika mätare, nu på TT så har båda PowerTap.
Nu börjar väl höstvädret infinna sig mer och mer så det blir väl till att plocka fram CX:n och gasa lite skog och fota lite i den klara fina luften. Kanske nått KOM till att försöka sig på innan vintern faller, dock inte Storkanis långa, den klarar jag inte ens med en trimmad moped trots att jag för första gången någonsin blivit kallad "bergsget" nyss av Andreas. Tack Andreas men bergsget och typ 94kg rimmar inte i samma mening :-)

tisdag 9 september 2014

Nytt på gång

Jag har beställt en ny cykel, är det nån mer som investerat nått?

Ni som redan vet får inte gissa vad jag beställt, blir inte lika kul då :-)

måndag 8 september 2014

Men hur svårt kan det va liksom

Även en världsetta kan missa osannolikt ibland


Och bara för att spä på problemen lite så är det här SAMMA hål dagen efter


Bollusling!!

söndag 7 september 2014

Lite pyssel och knåp

Gjorde inte så mycket på en slapp söndag i rikets tjänst, så jag gick igenom lite Garminfiler och kollade om jag missat att lägga upp nån på Strava iår. Oki jag har väl inte varit nitisk tidigare år att lägga upp allt, men 2014 hade jag tänkt försöka komma samtliga pass. Jag hade missat några men det var inte ens en handfull, nått MTB pass i januari/februari var missat, inte nått att orda om dessa två ynka passen, man är hyfsat efter Jannes Lundmans monsterturer mitt i smällkalla vintern, men jag fryser ju. Så nu är allt upplagt som är cyklat utomhus.

lördag 6 september 2014

Eldvittnet

Det fick bli den nästa boken, de två först av Kepler var fantastiska så vi hoppas på denna också, första 3h som jag fick ihop idag av gräsklippning och cykling var helt ok att lyssna på.
Cyklingen då, ja med tanke på att jag hade jour i hemmet så kunde jag ju inte delta på rondell-rondell som grabbarna grus körde idag, men då jag hör att Nordlund och Petter blev avhängda så vete fanken om jag hade nått alls där att göra. Så för egen del fick det bli rundan som snart blivit mer klassisk än broarna runt, den så kallade jourrundan, max 7 minuter hemifrån så jag hinner hem och lasta in ändan i bilen och köra till jobbet, men samtidigt en runda som mäter 15,8 km, ganska behaglig att ligga och snurra på. Dagens tre varv körde jag med en diff på typ 25 sekunder, utan att kika på klockan, feeling.

fredag 5 september 2014

Dags för nästa bok

Var ut på en njutrunda med lite inslag av pulsande. Rullade runt till ljudboken tog slut så nu får jag börja på del 3 i serien. Mellan rött och svart tror jag den heter. Brobyggarna var suverän, Dandy helt ok men inte alls lika bra, nu ska nästa avnjutas.
Cyklingen då, ja det blev väl lite spridda skurar här och där, precis som det ska va. Fick med mig lite kort hem också.

Nya ögon för dagen, grymt sköna och lätta

+20 och snö i vägkanten, det var skum(t)

Norrbottens pärla

Vilka grymma färger som uppenbarade sig

Motor-cykel på Ryder

Nu anklagas cyklisterna åter igen att köra med motor, det skulle ju förklara varför dom cyklar så snabbt jämfört med oss amatörer.

http://www.eurosport.se/cykel/vuelta-a-espana/2014/tv-han-anklagas-for-dopning-med-motorutrustad-cykel_sto4388286/story.shtml

Men det är ju ren och skär fysik, se en enkel förklaring här


torsdag 4 september 2014

60 minuter är 18 minuter för långt

Fick tyvärr vika ner mig efter 42 minuter. Trodde ett tag vid 15-19 minuter att jag var stålmannen och hade snitt på 20w högre än målet, men min snillrika tanke var att buffra upp lite effekt i motvinden. Jo jag startade i motvind för då vet jag att effekten kan stimuleras lite bättre utan att behöva veva benen ur sig. Var tvungen microvila ganska många gånger på väg tillbaka och då sjönk effekten klart markant. Slutsumman var bättre än förra gången, klart bättre, men det är bara inse att detta med kondis är en färskvara, drar man ner på träningen så sjunker effekten (farten), inget konstigt alls egentligen. Pulsen var dock kanon, låg och balanserade mellan 87-92% sen jag fick upp pulsen (startade lugnt), och snittet hamnade på perfekta 87%. Nya tag nästa vecka, än finns tid att jobba med innan snön faller. Men innan nästa timförsök är det 15 minuter som står på agendan, nu jävlars.

onsdag 3 september 2014

Bävar för morgondagen

Tänkte göra som proffsen, lite korta hårda inför imorgon, för då tänkte jag mig på ett försök på 1h effektrekordet, det jobbigaste av dom alla kan jag tycka. Nåja det ska ju göras så det är bara ta i liksom. Håll tummarna
Dagens korta hårda då, ja det gick väl sådär, skulle se vad det kan göra med att köra i par mot att köra ensam, målbacken i Brännbergsvägen, snabbast är Erik satt under ett partempo tydligen, 415w på 1 min 25 sek, jag tog i över 450w, jag är inte ens nära.

måndag 1 september 2014

Tog i på KOM

Efter gårdagens utforskning så tämkte jag stressa mig själv med några pulshöjare i närområdet på min hemfärd från jobbet. Tanken var mest att ta i lite mer än vanligt lunk å däremellan köra lugnt. Å tog i gjorde jag, tror inte jag blev bäst på nån sträcka, det var för yviga vindar för det å dessutom på en del sträckningar vägarbeten mrd grus. Nåväl jag blev trött å det var väl bra, eller nått sånt.
Börjar bli lite kylslaget för tidiga pendlingar, men jag cyklade inte till jobbet, jag körde bilen å cykeln på taket, Eva kom med flyget under gårdagen å tog volvon hem, bra planerat