lördag 31 maj 2014

Once in a lifetime

Men då har jag gått an som en galärslav, verkligen vågat vägra att ta bilen till jobbet på mina pass. Tur jag inte jobbar lika ofta som normala människor då jag har 6mil enkel väg, men stiga upp före 5 det måste jag ändå. Det har varit allt från snöslask, svinkallt till hur skönt som helst.
Intensiteten har inte varit så där hög men milen många. Jag känner att formen min stiger mycket fortare med mängd än med hårdkörning, kanske är det så att min kropp mer tar skada och blir matt av intervaller. Långt och lugnt, sweet, det enda smolket i bägaren är att det tar så förbaskat lång tid, men senaste veckorna har det funkat kanoners. Är det här det är party!?

Före Måns!! och före Fåglum, nice. Men jag blir inte snabbare än dom ändå. Dock sket sig 200mil gränsen

Hit

...motvind...och regn

torsdag 29 maj 2014

Arnemark premiär

Så fick man då äran att delta på gemensamma träningen över klubbgränserna i Arnemark. Kvalitet rakt igenom som vanligt. Måns stark som en oxe men ökar farten lika fort som en oljetanker, fin rygg. Per spurtsnabb utav h-vete, han agerade lead-out men spurtaren hann aldrig om. Boldrup grym och lika smal som ett sugrör, och inte dom där tjocka från Max, utan som dom där pyttetunna som man i sin ungdom drack saft med, får han ingen mat stackarn. Några okända, en med oanade krafter som öppnade lagtempot på +600w men fick släppa strax därefter, effektmätare ger alla svaren, så jag visste utgången innan den hände. Själv blev jag så där lagomt trött, inledde dagen med att köra 4 mil till hemstället på förmiddagen  och ansluta därifrån på kvällens träning, så 12,5 mil in på kontot, kaaaatjing

onsdag 28 maj 2014

Inslagen väg

En av rundsvängarna igår var rätt nice så jag anammade den idag, körde runt runt runt, den mäter lite drygt 11km så det blev inte allt för många varv ändå. Vädret såg kanon ut men vindarna och temperaturen var inte njutbara. Formen stiger av allt lallande, hur fort det går då jag tar i har jag ingen aning om, det testar jag nån annan månad

tisdag 27 maj 2014

Rundbana och gräsdoft

Hade jour i hemmet så det går ju inte sväva ut några längre sträckor då man cyklar då. Virrade hit och dit runt kvarteret med omnejd, mest för att komma undan de där grabbarna som grannarna ringde efter, grabbarna med vita rocken utan ärmar. Lyckades komma undan dom, men jag vågar inte öppna dörren då det plingar på, man vet ju aldrig. Körde lite över 95km och var aldrig mer än 7 minuter från huset, kalla mig tokig men jag led inte alls, tyckte faktiskt det är bättre än att åka långt bort. Ljudbok, hallonsaft, solsken, lagom fart, nyklippta gräsmattor, utslagen hägg, hade varit en kanondag i sadeln om det inte varit så förbaskat kallt och isande vindar från norr. Sista halvtimmen är lite jobbigare, men så är det alltid då man passerar 2h 30min, oavsett vilken fart man håller. Höll 228w på 90km med endast 71% i puls, grymt nöjd, klart stigande form med den här personligt anpassande träningsformen. Intervaller no no, inte för mig, det har jag insett en gång för alltid. Imorrn ny dag nya insatser, just börjat en ny ljudbok, Italienska skor av Henning Mankell, inte vad jag trodde men den är helt ok ändå.

måndag 26 maj 2014

Snålblåst och upplösningen

Hem från jobbet i värsta motvinden, +4 och hungrig gjorde inte saken bättre, lyckades ändå snitta 29 utan att egentligen ta i, nöjd med det. Ljudboken är på väg mot slutet, 1h kvar, inser att jag måste byta mitt i nästa pass imorgon, får ladda in en ny för att kunna fortsätta helt enkelt. Vad ska farbror välja?

söndag 25 maj 2014

Smalbenet frös

Klev upp i ottan för att transportera mig till jobbet på cykeln, allt för att fullfölja mitt mål för veckan. Klädde på mig för +9 som termometern visade och gav mig iväg med "tre sekunder" i lurarna. Efter 2 mil så började jag frysa nått djävulskt om smalbenen, kollade tempen som rimligt borde ha stigit en bit då klockan blev senare på morgonkvisten, men den visade ynka +3, hurves, inte konstigt jag frös. Försökte härda ut (som om jag hade nått val) och lite senare så började det dugga, inte blev det nått varmare då heller. Nåja, målet uppfyllt, ny vecka imorgon men samma mål.

lördag 24 maj 2014

Diggiloo Diggiley

Himlen öppnade sig så jag kortade av min träning typ till hälften tyvärr. Jag hade ju sett fram emot ett fint pass och höra ljudboken klart, men så blev det icket. Det var en önskedröm men jag måste medge att när jag vaknade vaknade jag med glädje. Då man läser min träningsdagbok nu i snart slutet av maj så är det knappt man sina ögon tror. Jag har visioner för miljoner, tänkt dig ett hinder, det flyger jag över och jag kan bli vad jag önskar i min förtrollande värld. Jag har skippat allt vad träningsupplägg heter och gått tillbaka till basic träining 1.0 och det känns helt rätt. Blixtar och dunder, magiska under, plötsligt en dag har det hänt å vilket tur jag e en lycko figur ååå vilken underbar dröm, å jag börjar nästa sväva, och hela världen den log.


fredag 23 maj 2014

Jobbet uteblev

Yngstingen var förkyld så jag fick stanna hemma från jobbet idag. Led inte allt för mycket, softade i solens med +29 i skuggan. Såg lite Giro, såg lite Tennis, och sen på kvällen så tog jag mig en tripp på biken. Såg inte en enda själ på sadeln under den ljuvliga kvällen, laddar alla för tempot i Luleå imorrn?

torsdag 22 maj 2014

Omkörningsfilen

Tog en extra powernapp efter nattpasset på jobbet, så jag drog iväg från Luleå vid 10 hugget. I Kallviken så gled jag om nån snubbe på tempocykel i Team Norrbotten utstyrsel, har ingen aning om vem det var, jag hälsade med en vink och fortsatte i min takt.
Hade klätt mig för 12+ då det just var 12+ vid början av hemfärden, tog av mig handskar efter 2 mil då det började hetta lite, så då plockade jag av handskarna. Sen vid Klöverträsk så svettades jag floder, det droppade oavbrutet från näsan, svett alltså, jo inte inifrån näsan, utan från typ pannan, ja what ever. Funderade ett slag på om det var för att jag var outvilad. Då jag klev in genom dörren hemma och gluttade på termometern så insåg jag snabbt att benvärmare, armvärmare, tjockjacka, yllesockar, tåvärmare inte är lämpligt i +26 grader. Jäkla Luleå att va ett kallhål, och orutin att inte kolla tempen på garmin. Nåväl nu är halva veckan klar, bara hälften kvar då, ont i ädeldelen har jag också, benen svarar dock bra, men jag tar ju inte i nått.

onsdag 21 maj 2014

Morgonstund har ljudbok i örat

Gled iväg idag igen till jobbet och än så länge har jag hållt latmasken stången. Nu prickade jag inte in tiden så där exakt, men jag prickade in pulsen, 130 slag igen, men nu gick det 5 minuter snabbare, lite högre effekt men det mesta tidsvinsten berodde på vindstillheten gissar jag.
Nu verkar det bli varmare och varmare för varje dag, helt perfekt med en latjolajbanvecka så här dagarna efter mallis, jag håller tummarna att jag ids vara vaken i arla morgonstunden fram till måndag, det skulle sitta som en fläskläpp.
Lopp i sommar:
Funderade på att kika på då ni snabba kör Luleåtempot, men jag ids nog inte va kvar i Luleå så länge på lördagmorgonen, glider nog hemöver direkt efter jobbet istället. Rekordmil 1 kanske jag kommer och hejar och tar kort, har ingen licens så att medverka funkar tyvärr inte då motionsklass är borta. Nationaldagstempot är väl förmodligen också med licens, så den går också bort. Rekordmil 2 kommer jag absolut till, ska ju heja på Kent fram till PB och en tid under 15, det blir skoj följa. Rödbergsloppet kanske dock jag ansluter till, inte för att köra långa loppet, jag skall ju trots allt cykla till jobbet dagen före, jobba natt och sen cykla till Boden, så att prestera mot cyklister som i mitt utvilade läge är mycket bättre än mig själv är en dum utmaning då jag är trött redan innan start. Så jag kanske kör ett varvs varianten för den goda sakens skull, fikar och rullar hem, det låter som en bättre plan. Sen för resten av sommaren så har jag noll koll på vad för tider loppen går, men jag spontangissar att tennisturneringarna krockar på de flesta, hoppas dock jag har fel på det.

tisdag 20 maj 2014

Schweizisk precision

Brist på den tyska och absolut den spanska så får jag dra till med klockornas förlovade rike. Cyklade till jobbet igår, och följaktligen hem idag, utan att kika på klockan och utan att kolla på effekt, mer bara lyssna på ljudbok och cruisa. Då jag knappar in träningarna i datorn nyss så skiljer det 3 sekunder mellan dessa två resor, helt ok känsla kan jag tycka spontant

måndag 19 maj 2014

TSS skillnad

Blir lite fundersam på ansträngning. På Mallis nyss så var dom korta passen ändå på en 150 tss, vilket hemmavid är ett rejält pass. Firade min dag idag och cyklade till jobbet för första gången 2014, tog det lugnt (6mil) och hade tss på 130 vilket kändes betydligt mer i benen än tss på 150 på mallis, jag får inte ihop detta. Kan det hänga ihop med att hemma så dricker jag säkert 2 flaskor på 10 mil i +20 grader, men mallis i +25 så dricker jag knappt en, förmodligen inte men ändå märkliga fenomen.
Längtar redan att få cykla hem imorrn, skoj på egna vägar ändå trotts att värmen inte är densamma.

söndag 18 maj 2014

Mallorca 2014 - Summering

Frukosten i morse var superb, svenskt är ändå svenskt, mums mums.
Kom hem till ett strålande försommarväder, nice. Trött i ögat då man äntligen fick slappna av i egen säng gjorde att en middagsvila inte satt helt fel.
Mallorca 2014 då, ja det blev helt ok, bättre än vad jag trodde med tanke på min träningsbakgrund 2014. Jag hade noll förhoppningar men slog mitt 10 minuters effektrekord med 6w, i samma backe där 2013 rekordet slogs.
Milen blev inte så många som vanligt, har inte räknat exakt, men blev det 80 så är jag nöjd, däremot så blev intensiteten betydligt högre. Antalet tidsbackar blev inte många, inget Randa, inget Sant Salvador, inget Sa Calobra inget Lluc (bensinmacken), körde Soller men provade inte ens ta i, körde häxbacken men cruisade bara upp, det enda som jag tog tid på var Tords Nygrens backen, men motvinden var för hög för tidrekord, men som sagt effektrekord blev det. Jag får spara alla backarna till 2015, vi hoppas alltså på en resa nästa år också
Vädret har varit superbt, inte en sekund med vindväst eller armvärmare, och antalet regndroppar räknade jag till 2st.
Så hemmavid så ser man ut som en tvättbjörn med rudolfs näsa i ansiktet, tack Oakley för det. Cyeklbrännan är också påtaglig, alltså allt som vanligt.
Nu går vi tillbaka till normalrutin, det är som skönt va hemma bland alla sina prylar och sitt eget hem ändå. Nu skall jag hoppas få till lite cykling i närtid också, jag hoppas på starta med en pendling till jobbet imorrn, vi får se om det lyckas.

lördag 17 maj 2014

Mallorca 2014 Dag 19 - Slut i rutan

Ja denna dagen var som en extra bonus, flyget gick vid 20 tiden på kvällen så det blev en riktig slappardag i värmen, strålande väder hela dagen och det enda vi pysslade med var lite packande av resväskan.
Vi kommer fram till Arlanda vid midnatt och sover på hotell till söndag morgon. Jag förväntar mig en hotellfrukost ala grande.
Väl mött nästa år, lets be careful out there

fredag 16 maj 2014

Mallorca 2014 Dag 18 - Obesegrad

Idag blev det herrarnas fria åkning, vi kryssade i närområdet som blinda hönor på grönbete. Riström hade nån Strava utmaning på att sitta i sadeln så länge som möjligt, Forsberg var glad åt allt (trodde han) och för mig så kvittade det liksom.
Sista morgonväntan utanför hotellet
Vi drog mot Tords Nygrens backen där Doc skulle max ut, jag försökte men det höll i 7 minuter då kom släggan och jag fick slå av, lite sliten nu, både i knopp och kropp. Tog sikte mot utkiksfiket i Gallilea där jag faktiskt inmundigade en cola och en citronkaka och njöt av utsikten och sista turen på ön för 2014.

Rasrisk?
Ner till Puigpunyent och därefter styrde vi kosan mot Häxbacken a.k.a Brantbacken mitt i sexfingrars banjoland. Den är 2km lång och snittar väl sisådär 17% med maxlutning på 22%, helt klart min typ av backe där det är real leg power som gäller. Riströmarn var mentalt svag och klev av innan han börjat och Forsberg vek ner pannbenet efter ca 30%, jag tog det ganska soft och cruisade upp på 300w med ca 14 minuter som sluttid, långt från mitt rekord men väger man som en vattenbuffel så får man stå sitt kast.

Bara den tyngste kombattanten kom upp till toppen
Nygrensbacken igen där Doc spankade upp tyskar på rulle, gubben höll på få en hjärtattack då han kom upp såg det ut som, jag hade noll power kvar sista 20 sekunderna då Il doktore ställde sig upp som Gillbert och möschade på, Johan hade tagit eget tempo sen mitten på backen.
Gled sen ner till hotellet och grät en skvätt över att det är över för denna gången. Jag vart lite mätt på cykling ändå, en enda vilodag blev det, men många korta lätta ljudbokspass istället. Milen blev inte över 100, inte nära ens, det brukar va minst 130-150 men detta året har inte varit som andra år på nått sätt, så det är som det är.

Passa bilen!!!
Nu får vi se vart nästa resa bär, det ryktas om GC till hösten med Evas syster, men då blir det fan ingen cykling, jag hoppas på Golf för hela slanten. FORE!!

Klockan är slagen för denna gång

torsdag 15 maj 2014

Mallorca 2014 Dag 17 - Färdig

Fredriks bror Jonas äntrade för första gången racercykel, ja han är inte helt otränad för det visade sig att han i princip sprungit lika många mil ifjol som jag cyklade, men det kanske säger mer om mig (slappot) än om honom. Så Jonas hade god fart i backarna, klart över vad jag trodde i vart fall.
En liten kulle i ett vackert landskap
Nåväl, en akademisk kvart försent mot utsatt tid gled vi iväg, det var nån som skulle lätta sin kropp ytterligare på hemligt ställe och det var inte Sigrid men vi kan säga att han är aningens lik Beppe i skägget. Det var även en annan i ledartröja som tänkte muta sina motståndare och gled iväg runt hörnet och tog ut pengar ur väggen. Men inte mig emot, jag är nog morgontrött som det är, alla extra minuter att vakna är välkommet.
Turen för dagen var korta bergsrundan, Beppe skulle gasa Gallileabacken, jag tog mig an hjälpryttarrollenmedbredrygg så Jonas fick en fin rulle att gå på. Jag gasade på lite på slutet så han släppte, men tror jag mest berodde på att han blev häpen av att Barbapappa kunde öka farten så pass fort.

Ja la mig först enbart för att ta bilden
Fika i Esporles, faktiskt första gången för denna resa som vi kom oss dit, dock så tycker jag det här fikandet har mattats ut för egen del, jag behöver inget energitillskott har inget riktigt sug heller, samtidigt som den eskalerat för övriga, bilden nedan får tala sitt eget språk. Få se om det ger lite mindre utslag i Uppsala då jag ändrar vågen hemmavid och att siffrorna är något lägre, i wish!

Sportdryck?
Bröderna Riströms fick posera dels i sadeln och dels vid hotellet för att föreviga den historiska händelsen, vem vet den kommer kanske inte igen. Värt att notera är storleken på benmusklerna och speciellt vaderna, blev grabbarna stöpta i fel form i unga år?!

Cyklistvader på löparen och löparvader på cyklisten, märkligt! Men samma "tatuering" på båda :-)

Bröderna brothers
Eftermiddagen blev poolen med familjen och därefter middag. Lille John gjorde stora framsteg i vattnet, han lärde sig med cyklop dyka under vattnet, för några dagar sedan så började han göra sjunkbomben från poolkanten, kul kul.
Imorrn blir det sista cyklingen tillsammans så det får bli nått kul, eller nått hårt eller kanske långt. Beppe får bestämma.

onsdag 14 maj 2014

Mallorca 2014 Dag 16 - Ensam är stark

Sovmorgon och en lugn dag vid poolen avrundades med ett ensampass på kvällskvisten t.o.r Puigpunyent (nu blev det rättstavat). Körde i nått form av crusing tempo och knäppte av klockan på 1h41min. Om jag minns rätt så vart det 230w i snitteffekt, högre än vad jag trodde. Med mig som sällskap var Henning Mankells bok Teabag, jag gillar ljudböcker, så otroligt tidseffektivt, jag orkar knappt läsa en vanlig bok, men ljudbok det är grejer det, lyssna medans man gör annat, kan inte bli mycket bättre än så. Jo jag läser vanlig böcker också och verkar ha ett otroligt minne på handlingen. Jag har en bok i stugan, en bok på jobbet, en bok hemma, en ljudbok i bilen och en ljudbok i träningsmobilen. Full koll på handlingarna i alla böckerna.

Ikväll ska vi gå på middag med syrran igen, men nu är det sista gången för den här resan, hon lämnar oss tyvärr imorrn bitti och flyger hemöver. Kul att du kom ner till oss, verkligen kul, hoppas det blir fler gånger.

Tog i lite idag

tisdag 13 maj 2014

Mallorca 2014 Dag 15 - Att hinna med mycket

Enda dagen som ingen fysisk aktivitet genomförts. Den dagen var dessutom lite molnig så det blev en massa saker som blev gjorda.
Besökte Slottet Bellver, fränt gammalt riktigt gammalt.
Syrran körde mot rött ljus, gick bra det också.
Gjorde Palma staden osäker, och äntligen hittade jag lite kläder också.
Besökte Katedralen
Tog en massa kort, gillar som att ta kort i städer och med fina ljussättningar
Fika med gottegrisarna, mums
Tog en tripp med syrran och Jonas upp till Valldemossa och hela kustremsan ner, otroligt vackert, syrran höll inte med, det enda hon höll var krampaktigt i ratten medans hon körde. Det blev mörkt innan vi var klara och det var lite ovanligt se den sista biten i mörker, klart läckert. Jag måste ta stativet med för lite seriös fotografering nästa år.
Sen middag på hotellet

Fick ett samtal av Fredrik som läst på Strava att Alex Dowsett kört SaCalobra upp på 29 minuter, ner igen, upp åter igen på 30 minuter för en totaltid på 1.16, sen ner IGEN och toppat 98 km/h, hur det nu är rent fysiskt möjligt och upp en TREDJE gång och nu på 27 minuter och grabben är ingen bergsget, grymt imponerande.

Lite bilder från dagen:

Det är Robin Hood jag vill ha!!

Onödigt rik snubbe med egen helikopterplatta inklusive helikopter på båten

Katedralen

My name is Jonas

Sunset

En Katedral 

Solnedgång nedanför Banyalbufar

Kustremsan är vacker


måndag 12 maj 2014

Mallorca 2014 Dag 14 - Äntligen Petra

Start för dagens runda, Santa Maria
Så kom den då tillslut, dagen då vi fikade i Petra. Bilarna till Santa Maria, lasta av cyklarna och rullade tyskvägen! till Sineu för ett par standard varv i velodromen. Skulle sammanstråla där med Johan Forsberg som hämtat hyrbilen på flgplatsen, men han behagade ta en egen velodromtur i staden med bilen runt runt utan att hitta rätt avtagsväg, så han lastade av cyklen på okänt ställe och började cykla mot Petra, vi gasade ikapp honom efter 15 minuter. I Petra stannade vi som vanligt för fika på Magdalenas fik Dolc Dolc. Hellö my fränds göd mörgön, takk takk si micket, fäm och trätti, hon kan en del svenska ord den goda fika ägarinnan och cheesecaken var ännu godare än vanligt.

Jordgubbs tårtan
Round and round he goes
Min hejarklack 
Efter en välförtjänt fika så möchade vi tillbaka till bilarna för hemfärd, inget flashingare än så, ett rent återhämtningspass på exakt 70km rakt ner i träningsdagboken.

Spanjorskan i depån
Vi diskuterade allt från hyrbilar, nya jobb, livets mening, ekonomi och knäppa chefer, precis som en plattrunda på Mallis ska va.
Långe farbrorn tar kort
Imorgon tar vi avsked av Rödingen som nu genomfört sina två veckor på ön och visat vart skåpet ska stå, och slagit oss andra i backarna med råge. Men vem i all världen ska nu dra oss vindallergiska majbarn undrar vi skarpt. Kanske vi kan lura Forsberg med nått, vi klurar på det imorgon.
Poolhäng, handling och middag avslutade den hittills varmaste dagen.

Cykelkaffe?

söndag 11 maj 2014

Mallorca 2014 Dag 13 - Epic

Då kom då dagen då det inte gick övertyga mina vänner att köra lite kortare än vad tokarna tycker, så det var bara ställa in sig i ledet.
Ett berg vi inte besteg
Jag går rakt på sak, vi körde från Palmanova över Nygrensbacken, till Sollerstigningen (min favorit) ner till Sollerbyn, upp Puigmajor (inte min favorit), ner Pugen och upp baksidan på Sollerstigningen, ner vanliga Soller och sen direkt på Orientstigningen, ner till Arlao, Santa Maria, Esporles, Nygrensbacken och hem.
Detta blev siffrorna
Sträcka: 183km
Stigmeter: 3200m
Tid: 7h51min
Tss: ganska prexis 500

Så här blev det
Johan gjorde dagens prestation, orkade genomföra dagen utan att lägga sig i diket i fosterställning och ropa på hjälp. Men nog sög det i benen i stigningarna såg det ut som.

Dagen började med att Röding och Forsberg sprätte i täten som om det inte fanns in eftermiddag. Forsberg ångrade sig redan i dagens första stigning Soller. Det är min personliga favorit och mitt rekord på sub14 minuter verkar stå sig ett år till, ja alltså jag kan inte slå den, men någon annan borde verkligen, cruisade igenom den på 275w
Sen ner till Sollerbyn där det var nån festival av nått slag, där vi gjorde en egen fest och tog oss an stigningen Puigmajor. Jag slog följe med Johan och höll en lagom fart, men vid fiket då det tappert kämpade manen i gul tröja frågade hur långt det var kvar och jag förmedlade att "lite drygt hälften" så sjönk farten som en sten. Jag fortsatte på min inslagna effekt och genomförde resan upp till topp med endast 80% i snittpuls men ändå bara lite drygt nån minut efter en timme. Röding och Riström slog båda personlig rekord.

Så här kul är det då man cyklar Pugen

Tillslut så kom han upp
Sen bar det av nedåt för att direkt på det slå sig an en stigning som jag ännu inte genomfört, Sollers baksida, 7km ren tortyr den också. Johan verkade helt slut medans Röding sprätte på som en tupp bland hönorna och körde om tyskar som om det var ett möte.

Tåget kom och nästan körde över oss

Nöjd King of the Hills

Cool cat
Soller framsida nerförs där en kille i blå trimmad Renault trodde han var Stig Blomqvist okände bror och sladdade i kurvorna. Vänster till Bunyola och stigningen upp till Orient, den stigningen fick Johan tydligen kliva av två gånger och försöka få ner pulsen, men fick bara ner den till 120 slag, tror grabben var trött.
Mat i Orient innan vi styrde kosan mot hotellet. Röding drog och drog medans vi mös i vindskyddet. Nygrensbacken körde vi på lite så där lagom, därefter är det rena glidarsträckningen till hotellet för en väl genomförd dag, den mest minnesvärda vi gjort hittills på ön. Jag har en liten fundering på att klippa 4000m på en runda nästa år, va fan liksom, då vi ändå är i gång.
Proppade i mig mat i hotellets buffé men jag tror inte jag kunde fylla på lika mycket som vi gjort av med, det blir nog tårta i Petra imorrn som får sköta den där sista biten av det "problemet".

lördag 10 maj 2014

Mallorca 2014 Dag 12 - Är en timme verkligen 60 minuter

Morgonpass med Johan Forsberg, lugnt och fint med snackfart. Es Capdella t.o.r, tog ganska precis 60 minuter, men jag börjar tvivla på klockan. Är det nån tysk som har ett finger med i spelet här också. En timme cykling här är som att knappt börja, knappt så man tycker det är lönt, men likafullt så är det 60 minuter. Hemmavid så är en timma et rejält pass, så man tycker att det verkligen räcker så vad beror det på egentligen och är alltså en timme verkligen 60 minuter, eller 3600 sekunder. Ska man räkna in att man är närmare ekvatorn, ebb och flod eller att spanjorer är så söliga så att klockorna stannar och till och med fröken ur tar livet av sig. Förslagen är många men vart är facit?!

Forsberg i Ledartröjan

fredag 9 maj 2014

Mallorca 2014 Dag 11 - Vägskyltar

Jag blir så jävla irriterad på tysken som hjälpt spanjorerna med vägskyltarna på ön. Varje förbannade år vi ska till Alcudia så hamnar vi i Port Alcudia, å varje år försöker vi välja olika vägar men lika satan så hamnar vi bland båtarna.
Kommer aldrig någonsin mer att ta norra vägen till denna turistfälla, det är som om vägskyltsansvarige har ett sammarbete med Repsol så det förbrukas lite mer drivmedel bara för åtgången. Vi är inte ensamma att köra fel heller, var och varannan bil får göra u-sväng i hamnen, då dom inser att hit skulle vi fan inte.

Nä sväng av i Muro istället å ta södra infarten mot stränderna. Skyltarna är helt galna där också, en del sitter i träd, en del ligger på marken å vissa har tysken tagit med hem. Men tämligen lätt ändå för att det egentligen bara finns en väg..
Alla vägar bär till Rom, pyttsan. Alla vägar bär till Port Alcudia..
Det fonns dock en väg som heter tyskvägen på ön, men den har fan igen skylt alls, men det är en annan historia.

Dagens cykling då, ja det fick bli i ensamhetet med en tepåse av Henning Mankell i örat. De övriga ville inte vänta på de bortvirrade resenärerna som även inte lyckades ta av mot Andratx utan fick irra runt genom Palma innan anländandet till hotellet.
Jag drog iväg just som de övriga kom hem, ja skymtade i vart fall Riström men enligt upogift skulle Johan Forsberg även medverkat, nyekiperad och med hyrcykel.

Det enda positiva med dagen blev då att effekten i Nygrensbacken lyckades jag klämma till med 4w mer. Med "born this way" dånande i örat som ett mantra att bättre än så här blir du inte gubbjävel.
Tjingeling på er

torsdag 8 maj 2014

Mallorca 2014 Dag 10 - Kalorier

Tennisåskådare blev förmiddagen, grabbarna avslutade med tennisklubben sitt veckovisa träningsläger här på ön idag.
Doc och Doc cyklade nånstans, jag avstod pga tennisen.
Dock så spelade jag tennis på eftermiddagen med grabbarna istället, klubben hade tider men det var bara vi där, Jonas var inte så taggad så han somnade i stolen i solen medans jag och Joel klappade gula bollar till varandra.
Kvällen blev mat mat mat. Röding åt två middagar på samma gång och efterrätt och kaffe. Stackarn verkar ha tränat hårt, har han dubbeltränat i smyg med nån som gasar järnet? Jag är personligen helt utvilad känns det som. Inte är det som förr om åren med mil efter mil efter mil i sadeln. Nä nu njuter vi istället lite så där lagomt.
Imorrn kanske vi får med oss Johan som numera har skaffat hyrcykel och ekiperat sig med nya cykelkläder, så en kort kvällsrunda kanske?

onsdag 7 maj 2014

Mallorca 2014 Dag 9 - Upp och ner

Steg upp innan jag vaknade, nått morgonpiggt snille tyckte vi skulle starta dagens tur mitt i natten, så det var bara att grensla tvåhjulingen vid 08.30. På agendan var Gallilea backen full fart för de två hingstarna i läkarrock, själv så tog jag det med ett musikinstrument och softade på mediokra 290w, och blev en halv evighet efter ettan och tvåan upp, Röding var tydligen först även denna gång. Duktigt för att va otränad den där ädelfisken

King of the road
Sen Es Grau, ner till Port Valdemossa för en lunch (jag avstod i vanlig ordning denna resa), och det blev mer än lunch, lite maltdryck och "hostmedicin" bjöds det på förutom Paellan. Sen efter det stoppet tog vi kosan mot Valdemossa där det inhandlades godis för de hungriga stackarna som nyss åt.

Lika fascinerande varje år, att nån verkligen bor där nere i avgrunden

Summer of 69

Skål ta me fan
Gas i botten i nedförslutet och via Esporles/Bygrensbacken och hemåt. Alla siffror ala Mazze style blev
Sträcka: 95km
Tid, 4h 10min
Höjdmeter: 1900m
TSS. 300
Energi: Banan och en cola (och en mängd bukfett)
Toppfart: 75 km/h
Maxpuls: 92%
Maxefekt: 1198w
Snitteffekt: 190w isch

Glasklart
Resten av dagen vart tennisåskådare, handling, jordgubbsätning, shopping, mat och godnatt.

Ahlgrens bilar?

Pizza Hut



tisdag 6 maj 2014

Mallorca 2014 Dag 8 - Syster på besök

Kirurgen hade bakjour och stannade hemma medans Ortopeden led i bergen med Officeren.

Swish
Resmålet blev lite hipp som happ, började och slutade vid hotellet naturligt nog och däremellan var det upp och ner hela förmiddagen. Planerade tre timmar blev till fyra. Rödings cykling börjar ta ut sin rätt och tröttheten är påtaglig. Sista 1,5 milen på rulle bakom en spinnaker utan att yttra ett ord påvisar att den gode 45 åringen var trött i lilla benet då cykelrutten led mot slutet.
F.R phone home
På nån form av dåligt samvete så avstod jag fikat idag också, om jag blir spinkig på kuppen tvistar de lärde, men jag är egentligen inte hungrig eller går låg på energi under turerna. +29 hade vi idag, skönt.

Tadaa
Hämtade även syster Anneli på flygplatsen idag, nu ska hon tillbringa 10 dagar med oss i solen, kul. Följa hyrbilsjohn från flygplats till hotell, syster höll andan och tungan i mungipan medans spanska trafiken bemästrades. Sedan en kort stop på köpcentrum Porto Pi tillsammans med flera utav tennissällskapet, samtidigt med en middag på McDonalds där det tydligen gick beställa en McÖl som en av tennsipapporna kallade det.

Kvällen var i musikens tecken där en tjockis från Belgien klämde i så man trodde han klämt sig i genitalierna, islänningarna tjoade som psykopater medans Sanna visade vart skåpet skulle stå. Hur än vi försökte ringa och rösta på Sanna så funkade det inte, varken SMS, telefon eller ens med hotellets telefon. Verkar som om det är en myt det här med röstning, eller så har dom en tysk telefonväxel i Danmark.

Eurovision song contest
Johans cykel är fortfarande i Yttre Koalalumpur så det blir hyrcykel från imorrn eftermiddag. Uppställning imorrn 08.30, jag bävar. Valdemossa, phuuu

måndag 5 maj 2014

Mallorca 2014 Dag 7 - Barr

Ytterligare en galen cyklist har anslutit till gänget, Johan Forsberg med familj kom 36h försent beroende på nån pilotstrejk i yttre Butan eller nått. Sen verkade dom dessutom blivit drabbade av nån tysk, för cykelväskan var borta. Så det blev ingen cykling för honom idag, förmodligen inte imorrn heller.

Tokskallar, ser helt livsfarligt ut

En som kunde surfa utan internet

Docksta?
Dagen var en varm dag där vi tillbringade lite tid med tennistokarna som i ledning av mannen/tränaren med myror i brallan Jens Nilsson som inte kan sitta still och skulle prova allt. En våldsam tur på nån uppblåsbar grej bakom en båt och en konstgjord vågmaskin vart vi vittne till, jag blir trött bara av att se på.

Det finns jobb som passar de flesta
Dagens ansträngning blev ett parti tennis mellan 15-16, jag fick stryk av Jonas och Eva piskade upp Röding som gjorde årtusendepremiär på en centercourt. Han sprang tills han trassla in benen i varandra och snubblade över baslinjen och tuggade lite grus. Kul att misshandla en gul luddig boll i värmen, riktigt kul. Till och med John äntrade scenen och tränade en dryg timme, glassen efteråt var väl förtjänt.

Tungan rätt i mun

Glass i stora lass
För att toppa det hela så drog vi på en kvällsrunda på cyklarna. Det blev harmoni i repris, Puigpynient t.o.r, jag tror jag har lyckats med alla stavningar som är möjliga utom just den rätta, men skam den som ger sig som tysken sa. Provade att maxa Nygrensbacken igen, tänkte öka 2w men det gick inte, det hade gått om nån tysk flyttat mållinjen 200m närmare men kroppen infann sig i nått tillstånd där den inte riktigt lydde hjärnan. Sista 3 minuterna var en pina, jag har noll koll på vad pulsen gick upp på men barren som låg i diket drog jag in i näsborrarna då jag ventilerade och höll på att suga omkull Doktor Snuggels då jag passerade och frustade som en blåval med astma.
Kvällen blev pasta och så lite jordgubbar förstås. Tisdag ny dag, nya äventyr åsså skall vi välkomna syster yster till ön, kul.
Anyone for Tennis?