lördag 30 november 2013

Hur svårt får det va

Har haft koll på resan till mallis i en månad nu. Priserna fladdrar lika upp och ner som en fjäril i sommarbris. Ena dagen dyra för att kanske 5 timmar senare betydlig billigare ett par timmar, sen dyrare igen. Träffade in en billig resa ikväll för en timme sen, började boka, och det var formulärfält i oändlighet man skulle fylla i (vi är ju några stycken personer att fylla i). Då jag var klar inträffade ett fel så det var bara börja om. Då var resan redan bokad av nån annan (med flinkare fingrar på tangentbordet gissar jag). Suck, då blev det inget idag heller. Tänk att det ska va samma jävla strul varje år. Nya tag nån annan dag, fram till dess så skall jag öva på tangentbordet...
Dagens träning på en cykel då, jo den blev just klar 23.49 med en helt egen variant tillsammans med en halvkass film på datorn. 5*4min och 4*10min, med nedvarvning så blev jag klar då äntligen också filmen blev det.

fredag 29 november 2013

HTG

I brist på annat så får ni ett par bilder från tidigare iår, extrapoäng till den som vet vad blomman heter.

Blåklocka?

Space invaders

torsdag 28 november 2013

50 nyanser av en minut

Varav 30 utav dessa var på 295w. Två avsnitt med Hank Moody blev sällskapet i garaget denna gång.

onsdag 27 november 2013

Avstod

Körde ingen träning på jobbet idag heller, inte för att jag kände mig sjuk eller kill i halsen på nått sätt, men jag ska fan inte gå på nån nit igen så det får va, det är ju bara lite cykling liksom, inget viktigt

tisdag 26 november 2013

Nått störde min planering

Tänkte träna ikväll, 15 minuter innan så känner jag ett lite kill i halsen av nått slag, oklart vad det kan va,  kanske en brödsmula eller möjligt en tjejbacill. Men med vis av tidigare dåliga erfarenheter med långa förkylningar så ställde jag in omedelbums.

måndag 25 november 2013

Ökat cykelträningen

Så här går det om man cyklar trainer. Har ju ökat trainermängden från ifjol 2h vecka till iår 4h vecka. Då verkar det slita på materialet. Däcket gav sig mitt i "Måns intervallerna" vilka jag idag körde på 300w, men den 6:e fick jag avbryta för då gick det inte trampa längre.
Nu blir det vanliga michelin, det funkar exakt lika bra om inte bättre

söndag 24 november 2013

På väg hem

Lite bilder från en soluppgång i slutet av November. Den är så lägligt placerad att den stiger upp just när jag är på väg hem från jobbet. Hoppas ni inte bli less på vykortsbilder, men det är så härliga färger så här på morgonkvisten.

Härligt för själen

Gnistrande

lördag 23 november 2013

4 sporter i en

Som en racketsportens triathlon men med fyra grenar. Racketlon = Bordtennis, Badminton, Squash och Tennis. Men vi har ingen squash hall på jobbet så det fick bli mjuktennis istället. Jobbig och kul så ansträngde vi oss under lördagen som en hyllning till att världsmästerskapen går av stapeln i helgen. Man spelar alla grenarna i ett set till 21 och sen så räknar man i hop totala poängen, den med mest +poäng vinner, enkelt, spännande och kul.

fredag 22 november 2013

Plötsligt hände det

Som genom ett trolleri så fick jag vatten i garaget idag, tack Kedar, guld värt. Jag har ju bara funderat på det i 18 år, det var ju som dags att det blev av nu då. Mycket snyggt och stiligt blev det och framförallt praktiskt, ett bra arbetsbyte helt enkelt. Älvsbyhus av årsmodell 1975 kom ju inte med vatten i garaget som standard, men nu jäsiken. Firade med att tvätta av alla bilarnas sommarhjul inklusive de från MTB:n slank med på ett hörn, ett riktigt fredagsnöje.
Det andra fredagsnöjet va 2h tennis med grabbarna, riktigt kul och nu börjar jag snart få in snitsen, men Jonas han är inte bara snäppet bättre, han är ta me fan omöjlig. Trycker han på lite hårdare då är man på bortkollrad till läktaren och handlar korv åt hela släkten.

Dagen började även den fantastiskt, en fotorunda i ett härligt strålande förvinter solsken. Lyckades dessutom pricka in nån form av solfenomen som sken i horisonten, vackert. Några läskande bilder nedan. Ju mer jag fotar ju kuligare blir det.
Några fler träd slank med också, jag säger som hunden tänker "så många träd och så lite tid". På tal om hundar, nån som vet varför präriehunden ylar??
 
En vintervy



Solfenomen, såg at även Fredrik fotat detta idag


Ett träd, och en rovfågel slank även med som en linslus




torsdag 21 november 2013

Lost in space...eeh IKEA






Ja lite kul var den allt, men Ylvis IKEA är ännu roligare


onsdag 20 november 2013

Dåligt fotoljus och högt ISO

För er som inte är insatta, högt ISO ger grynigare bilder, och ju bättre kamera man har så är den bättre på handha högre ISO värden. Svågern har just köpt en Canon 1Dx, men så mycket lägger jag inte ner på en kamera, (men gärna på en cykel), vi har ju olika böjelser här i livet.
Några bilder från tennishallen, det är riktigt riktigt svårt att få bra bilder i en inomhushall, och sen så är ju motiven och skuttar runt kors och tvärs dessutom, dessa blev väl ok ändå.

Har lagt in lite mer bilder i fotosidan, klicka här ovan för att komma dit...

Denna är jag mest nöjd med, ISO 5000 f/2.8 1/640sek 130mm brännvidd

ISO 5000 f/2.8 1/640sek, 130mm brännvidd

ISO 6400 f/3.2 1/640sek 75mm brännvidd  och i full fart, då blir det grynigt och dessutom rörelseoskarp

ISO 6400 f/3.2 1/640sek 75mm brännvidd och behandlad en del i Photoshop, blev lite klarare

ISO 4000 f/2,8 1/320sek 200mm brännvidd genast lite klarare, gränsfall på rörelseoskärpa dock

tisdag 19 november 2013

Det här är fan svårt på riktigt

Ju mer avancerad kamera ju svårare ta fina bilder. Det är så förbaskat många inställningar.
Fipplat och trixat och testat många gånger, men nu fanken ska jag ta mig i kragen och verkligen försöka bemästra min D7100. Men man blir ju som aldrig riktigt nöjd som den pedant man oftast är.

Här kommer två bilder från dagen, klart godkänt om jag får säga det själv. Men landskapsbilder har jag oftast lyckats med, men förfinat tekniken lite idag. Nu ska jag gå över till porträtt och lite sport för att få till snitsen.

Luleå älv och ett träd

Luleå stadskyrka


måndag 18 november 2013

Hängmörad

Inte riktigt läge att träna idag, får vänta nån dag med det, rätt matt i kroppen ändå sen gårdagens timmar med träningspuls. Hade inte mycket mer att förtälja denna dag så jag avslutar med ett kort från soluppgången 3 dagar sedan.

Nån som kan gissa varifrån just denna bild är tagen?

söndag 17 november 2013

6h senare

Aktiverat oss rejält i helgen, inkluderat mig själv. Älvsby klubbtävling i Tennis, Softboll och Badminton. Med tanke på att jag jobbade igår så var alla mina matcher förlagda under söndagen. Så 3 tennismatcher, 4 softboll matcher och 3 badmintonmatcher senare så avrundade jag i garaget med 40 min trainer på lugna fart för att återställa syranivån till normalhållet och summerade ganska precis 6h kroppsaktivering. Kul med lite bollsport igen, men satiken vad snorungarna har utvecklats. Att få stryk av Jonas var ju ingen tvekan, han släppte bara ett enda game på hela helgen, undertecknad var den enda som lyckligtvis knep ett, det blev alltså 0-6, 1-6 i den matchen, jag fick en nätrullare som hjälp på traven. Sen Joel den räkan, spelar ju kanon, fick stryk i både tennis och även softboll, det hade jag inte räknat med. Dock fick jag dominera i badmintonen. Jag lär ha nån form av ont i min kropp imorgon kväll. Men ny  vecka nya insatser, Rock on!

fredag 15 november 2013

Hem till byn

En tur med MTB i vad jag trodde var -2 men efter en stund då jag gluttade på displayen så var det tydligen -7.
Körde genom Nybyn och upp till Korsträsk, tänkte bestiga Storkanis men det var väldans snöigt och spårigt så det blev 180 graders vändning mitt i backen.
Skön tur med P3 i lurarna, alltid lite tvekan innan man ger sig ut, men ack så skönt då man väl är i sadeln. plitar ner dryga 2h i snödrivan.

Redo innan turen

-7 celsius

Byn som gett klubben dess namn

torsdag 14 november 2013

Lydde Måns råd

Måns tyckte jag läste dåligt så han rådde mig upp på trainern och pröva igen. Ja så det var ju bara lyda det. Det fick alltså bli en repris på förmidagens pass under kvällskvisten. Oj så skoj det var även denna gång, jobbigt, nä inte direkt faktiskt, men det kanske inte skulle vara det?! Vad vet jag, Petter vet säkert.

Siffror för intresserade

Tid        Medeleffekt       Medelpuls     Maxpuls (varv)
5:00        291w                     79%              82%
5:00        290w                     81%              84%
5:00        290w                     83%              87%
5:00        290w                     84%              88%
5:00        290w                     86%              89%
5:00        294w                     87%              91%

Denna typ av pass var ju kalas ju, inte för långt, inte för hårt, inte för kort, inte för soft, hoppas bara att det inte är för dåligt bara. Kanske jag provar igen nångång nånstans när lusten faller på.

Jag har slaktat Måns

Vet inte om jag nånsin får säga så igen, men jag tar chansen då jag fick den.
I Måns senaste inlägg så har han producerat 6st 5min intervaller på 290w, då jag läste den så kände min kropp (jag och min kropp känner varandra ganska väl) att dessa siffror är möjliga att slå. Sagt och gjort, dagens pass blev slakt helt enkelt, ja inte så där våldsamt men liten gnutta i vart fall. Here goes the numbers som dom säger over there.
(utelämnar kadens för det har jag ingen aning om exakt, gissar på kring 65. Och maxeffekten är inte så relevand kan jag tycka, vilan är 2min ala Måns style, ca 150w på vilotiden)

Tid        Medeleffekt       Medelpuls     Maxpuls (varv)
5:00        291w                     77%              83%
5:00        290w                     80%              84%
5:00        290w                     82%              86%
5:00        290w                     83%              87%
5:00        290w                     84%              89%
5:00        293w                     86%              89%


Vad jag inte kan förstå, fastän jag förstår det, är hur i fanken Måns kan köra 400w i 5min medans jag kanske klarar 90sek på samma effekt, medans i ovanstående test så slår ja Måns. Visst svaret är ju som alltid men blir bra på det man tränar, men ändå liksom.
Eller så hade Måns bakbromsen mot fälgen som brukligt :-)

Sorry Måns, det här blev ju ett påhopp på dig som person, sorry :-)

onsdag 13 november 2013

Premiär för hunden

Kryptisk överskrift, men om ni vill ha en kort historie lektion så häng med.

1959
 En kille i Canada som hette Joseph-Armand Bombardier hade en ny uppfinning 1959, en motoriserad hundsläde som han då fyndigt kallade Ski-Dog. Men sen blev det lite galet, då en lokal tidning besökte uppfinnaren och gjorde ett reportage så stavade han fel och det blev Ski-Doo i tidningen, skadan var skedd och ändringen för sen, s ådet fick helt enkelt bli Ski-Doo. Undras om succén har blivit lika påtaglig med skid-hunden istället som namn, jag tvivlar.

Maskinen på bilden är våran nya ägodel, inte helt ny men fint skick och få mil sedan 2008, nu skall det köras lössnö i vinter, längtar lite faktiskt. Premiär idag med John som passagerare då vi rastade våran Ski-Dog Renegade 800X

Who let the dog out?

tisdag 12 november 2013

Seg Gubbe

Fick lite tid över, så jag kastade mig på MTB:n i fin vädret. Drog en repa, trodde ett tag att det var slut batterier i pulsbandet, men det var bara så att jag tydligen cyklade väldigt lugnt. Men fastän jag mest gled runt så blir man som seg ändå efter passet, som en gammal mums mums som stått i kylen flera månader för länge. Dryga 3h blev summan som jag noterar i snödrivan. Några små korta pauser för fotografering blev det också. 6,5 mil i vinterskrud är inte fy skam så här på lågsäsong

Solen har knappt gått upp

Men den visade sig klart och tydligt efter ett tag

Fina färger i Arvidsträsk

Seg Gubbe

Här skall jag bygga ett hus när jag blir onödigt rik

måndag 11 november 2013

Fortsättning sen förra veckan

Idag blev det annan racketsport, badminton, får som passa på då man är på jobbet med lite kvalificerat motstånd. Bra fart i bollarna, förlorade en del och vann en del, körde sen lite moduler som avslutning. Fick upp pulsen lite också. Kul kul, men tennis är faktiskt roligare. Varför ska allt som är kul vara det man är dålig på och tvärtom, lite typ av moment 22 hela tiden

söndag 10 november 2013

Så olika timmar

Spelade tennis idag, oj så skoj, timmen tog slut alldeles för fort. Satte mig på trainern i garaget då jag kom hem för att i vart fall få bli svettig också, den timmen tog så inni bomben mycket längre tid.

lördag 9 november 2013

Vitt guld

Som skidåkarna kallar det, ser att det börjat strila ner så här sent på kvällen, är nog vitare imorron

fredag 8 november 2013

Tack Volvo

Antisladd, antispinn, ABS, airbag osv osv.
Om jag haft tveksamheter förr så är det helt solklart nu. Man ska inte ha en gammal bil utan säkerhets finesser, det är värt de extra pengarna alla dar i veckan.

Efter kvällens resa mot tennishallen i Piteå så var det fan på det berömda älghåret. Ur diket så dök kon upp som en oljad blixt. Nu smäller det han jag tänka, bromspedalen i botten, ABS:en smattrade, styrde mot bakbenen, en kalv hak i häl på morsan. Jävlar du blir det älgfile i knät. Rattade som Sebastian Loeb och gjorde en klart behärskad sladd hjälpt av antisladden med en retursladd där bilens bakända var en bra bit i diket men ändå med hyfsad behärskad kontroll. Passerade djuren med säkert flera cm tillgodo, svettades lite lätt i pannan å Joel vid sidan om mig utbrast "jädrans".
Hade jag inte haft dessa säkerhetssytem så lovar jag att vi snurrat i 70 km/h med en bredsida  rakt i älgarna.
Tack igen min Volvo, det gjorde du med bravur.

torsdag 7 november 2013

Som en Gremlins

Nytt bakljus på cykeln, då man nu kanske tänkt cykla lite i mörkret så bör man synas.
Såg rätt smutt ut, starkt rött sken som man kan ha blink på också, i olika takt och smak. Sen det grymma, ett par laserstrålar som lyser upp marken bakom/på sidan av cykeln så har man som skaffat sig sin egen korridor att cykla i, teoretiskt. Få se vad eventuella bilister kommer göra, hålla av i vänstra diket eller kanske rent utav köra i diket av häpnad. Återkommer med testfakta så småningom.



onsdag 6 november 2013

Smooth operator

Körde samma lika idag som igår, spännande det där Homeland.
Börjar få snitts att köra på jämn effekt verkar det som. För er som är insatta så kan jag meddela att min 1*50 min intervall hade NP på 1w MINDRE än snitt effekten. Vete fan hur det gick till, nån som har en smart teori?!

tisdag 5 november 2013

My land is Homeland

Första cyklingen på ett tag, drog ett snabbt pass på 52 minuter. Ja det var längden på Homeland avsnittet. Körde på utan riktig tanke, 80% i snittpuls var målet och det gick lekande lätt hade inte ens en dricksflaska. Känna bra inför januari då schemat börjar, nu kör jag ju bara på, mest för att skaffa lite mer kapillärer och stärka mitokondrierna och allt vad dessa fysiologiska effekter heter. Kanske lite mer pedalvarv imorgon.

måndag 4 november 2013

Aj som fan

Saker man gör sällan på det idrottsliga planet brukar bli smärta efteråt så även detta. Badminton på måndagen blev dagens aktivitet, det var enbart 3:e gången jag tränade detta år med denna fjädersport. Extra skönt att jag kunde knipa ett set mot en 20 års yngling som spelar i herrar A-klass, det blev 2-1 i set men det var inte långt bort på alla setten, kul att man är i så pass bra slag ändå. Synd att det inte finns nått motstånd att träna mot på hemmaplan, åka till Luleå varje gång är inte aktuellt.
En liten tanke har jag att prova spela en tävling efter jul, vi får se om det går i lås.
Länge sen jag cyklade nu, CTL är låg, extra låg då jag inte fört in alla pass dessutom, tror jag skiter i den där uppföljningen framgent, vem blir glad för den liksom, inte jag.
Just det aj smärtan, den lär komma på tisdagen, men redan nu gör sig blåsan under tån sig påmind.

söndag 3 november 2013

Tennishelgen

Trevlig helg med kul sällskap, tack för uppehälle och servicen syrran. Jonas högre rankade motståndare i final och semifinal blev övermäktiga. Gjorde hyfsade matcher trotts näsblod och träningsvärk, många bollar riktigt bra, och styrde spelet mesta tiden i matcherna, helt klart på rätt väg, det här blir bra, riktigt bra om ett tag. Men vi tar nya tag med både Joel och Jonas redan om 5 dagar, då lite närmare i Piteå. Själv verkar jag få tid med 3 dagars träning till veckan, man får va glad för det lilla.

lördag 2 november 2013

Slips brott

Ingen träning i helgen eller i fredags heller för egen del heller. Bara tennis för hela slanten i Umeå. Går grymt fint gör grabbarna, Joel vunnit matcher men gick inte vidare ur polspelet, och Jonas är i skrivande stund i semifinal i herrklassen och i final i Pojkar 16 klassen. Nya matcher imorrn, det blir svåra drabbningar men skoj.