onsdag 15 maj 2013

Risk för regn, Mallorca 2013 dag 12


Prognosen visade nederbörd vid 11 och blixtar vid Inca så Sa Calobra ställdes in. Jag och Johan S drog korta bergsrundan i lagom fart vid 08.00. Lite körning i Gallilea där vi båda konstaterade att Johan tar i bättre och mer då han har ett hjul att gå på och nån att sällskapa med i ansträngningen. Flera minuter bättre än hans egna solokörningar, märkligt men inte ett exklusivt fenomen i konditionsidrottande.

Inte bara ställa in skorna i detta sällskapet, man måste trampa också
Skippade fikat och körde vidare, inga maxförsök i någon annan backe, mer lite sällskapscykling på normalfart. Regnet kom som utlovat, ett par skvättar sista 20 minuterna ner mot Palmanova, inget så man blev blöt men som vanligt så är vägarna snorhala i det minsta av regndroppar som täcker den, så det blev extra piano sista biten.

Joel vräker in en backhand
Sen blev det tennis med familjen, Jonas och Joel ville ta en match på den närliggande tennisanläggningen. Efter matchen kom tränaren fram till oss och bjöd in Jonas att komma och träna med dom klockan 16-18. Sagt och gjort för Jonas är ju inte den som ställer in tennis i onödan. Två timmars träning med en del övningar och lite matchning mot en äldre duktig grabb och Jonas dag var fullständig. Tränaren ville också att vi skulle höra av oss nästa år så kunde han vara med från dag ett, kul att bli uppmärksammad internationellt också.

Jonas och tränaren i en av övningarna
Ett besök på cykelbutik också, inte många sådana iår, så jag var ju lite tvungen att handla nått cykelrelaterat, ett par orbeastrumpor och lite bars och gel så slösades 200:- Johan bytte bromsklossar, tror han förstått det här med cykling fel, bromsning hämmar själva syftet med att cykla fort…

Regn utlovat även imorrn, men vi hoppas dom har fel så vi kan avsluta cyklingen för denna Mallorca tripp på ett lämpligt sätt.

Finns denna GB glass verkligen hemmavid, den var god...har du koll syrran?

2 kommentarer:

  1. Heja Joel,verkar fokuserad..Heja Jonas..bra jobbat..Kraaaamar till Er ALLA..:)

    SvaraRadera
  2. Nä, den glassen har jag aldrig sett. Ser ut som en Nogger, men med chokladglass. Såg god ut. Stod det GB på den?

    SvaraRadera