måndag 6 maj 2013

Orient, Mallorca 2013 dag 3


Samlades utanför hotellet 08.29 hela bunten inklusive Nils-Olov (CK Sävast) och Thomas (Luleå CK) som lärde sig klockan igår kväll med en snabbkurs.

Dagens rutt
Resan var planerad till Orient och det gick bra till en början, Anders möschade på i vanlig stil och drog iväg som en pil med Johan i släptåg. Våra vägar skildes omedvetet åt nedanför Esporles då vi hade en genväg till Santa Maria som dock tyvärr var lite motorväg. Anders hade bara den gamla ordinarie i huvudet…Efter ett samtal mellan två trasig äpplen så sammanstrålade vi och fortsatte kosan mot Bunyola där stigningen mot vackra Orient startar. Christian stark som en oxe var först upp i 5,3 km stigningen och strax därefter jag och Thomas inom 3 sekunder. De övriga ville njuta lite extra länge så de kom upp till toppen lite senare.  Gladast var nog Johan och tröttast garanterat herr Nilsson.
Orient är enligt min mening en av de vackrast om inte den vackraste platsen på ön, uppe på en platå med en massa gröna ängar omgiven av bergstoppar, bedårande vackert.

Svårt att fånga på bild hur vackert det är
Nice
En massa fårskallar, fotade av tokskallar
Full fart i nedförslöpan mot Benissalem där besök av Gomila cykelbutik stod på programmet. Christians knakande cykel fick sig en duvning av duktiga mekaniker. Fultysken blev tyst, tror dom bytte ut en delar och ersatte dom med spanska kvalitetsgrejjor från Orbea. Anders bytte ut sin 11-23 kassett mot lite mer kuggar då kirurgen tyckte backarna blivit brantare till i år.

Meken gick igenom hela fultysken för 8 euro, grymt billigt
Hungriga som vargar...Johan - "pastan var lite överkokt", Anders - "skit i det , ÄT!"
Mat på en annan men lika förvirrat fik var lunchen, pasta och en del andra kolhydrater intogs.
Återresan var lagom fart med Jag och Christian agerade som lok med de övriga i släptåg i motvinden hela vägen hem. Nygrensbacken blev en lugn historia förutom då herr Ericssons horn växte ut då han fick korn på en tysk längre upp i backen. Själv tryckte jag bara på ett par korta gånger under dagen på en minut eller tre, effekten kändes ok, men jag har ju som sagt tidigare hyfsat tryck på korta hårda.
Polhäng, handling Coop lookalike Eroski och restaurang vart kvällen, ja och givetvis lite planering för morgondagen. Anders skulle vila medans rookien ville cykla med oss tokar medans Nisse och Thomas skulle ta en lugn runda…Om Norrabybon får som han vill så blir det Lluc och Sa Calobra imorrn, låter svettigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar