onsdag 8 maj 2013

Olika sätt att vila, Mallorca 2013 dag 5


Idag vilade vi på olika sätt. Själv så tog jag det lugnt med familjen vid poolen avnjutandes en god bok i värmen. Christian valde att taktikvila en stund på asfalten under morgonens cykelrunda, tog dock ingen vital del på gammelkroppen. Just nu haltar han runt på en ont fot, skrubbsåren efter textilinbromsningen på skrövlig asfalt kommer bli sjukt coola ärr att visa upp på ålderdomshemmet och berätta gamla skrönor om. Undras vad ultra rookien Johan (en ny Johan) tänkte då farbror barbro gled på asfalten framför näbben, han kanske blev botat för gott. Men man får se det som att man ska garanterat ramla nån gång under år av cykelträning.

Hård gubbe med ändan bar...

Slappot, och jo ni ser rätt, solsängarna är gjorda för dvärgar
Anders och Fredrik som vilat fram till idag drog korta bergsrundan och trotts sjukläge på Dr Fred så uppvisar han storform i stigningarna enligt ryktet. Nisse och Thomas körde eget idag, har dålig koll på vad Thomas gjorde men kanske lite lugn jogging inför Ironman 70.3 på lördag, Nisse tror jag körde kort egen runda i närområdet.

I am SPEED!
Besök av cykelaffär på eftermiddagen där Christian tröstade smärtorna med att investera i Specialized nyaste cykelskor, fick lite medömkan av expediten så han bjöd på klossarna. Själv så var det dags att rikta ett bakhjul, har med tidens tand blivit aningens skevt, knappt märkbart, men irriterande vid inbromsningar. Priserna för mekanikertjänster är hyfsat billiga här på ön, men konkurransen är förmodligen hård.

Grymt varm dag idag även fast ett svagt dis legat över oss, imorgon blir det uppstigning mitt i natten för avfärd klockan 08.00 då kosan styrs mot öns högsta och längsta stigning. Vöre sko häjn gå?

3 kommentarer:

  1. Lika kul som vanligt att ta del av dina kommentarer och foton.
    Själv körde jag med David fram och åter till Sunderbyn i riktigt bra tempo. Luftade Orbean för första gången detta år. Den är så skön denna cykel. Jag känner mig som ett med den..
    Har du samma känslor för din Orbea eller är det Eva som gäller?
    Blir det Pugen imorgon?
    Hälsa familjen

    SvaraRadera
  2. Kul att du följer våra bravader, synt att du själv inte är här dock.
    Orcan är mycket ettrigare än min vita Onix, mycket nöjd med alla min cyklar men Orcan är pärlan utan tvekan, alltså pärlan i cykelstallet :-)
    Pugen imorrn absolut, dock inga rekord i sikte då fläskvalken är för stor för detta...

    SvaraRadera
  3. Röding din sköning, valt en spansk plasttant före varma kroppar. Nåväl, kanske Springsteen kan få dig att minnas.

    Kunde ha varit värre för Christian. Jamena, vad är ett par Assos shorts egentligen... Nja, cirka två tusen spänn i och för sig... Se till att han håller tramporna i luften. We needs him, som Gollum skulle sagt.

    Har själv spenderat kvällen hos Jorma, lagandes ett knakande vevparti... Ska tydligen vara borta nu så ny ram, styre och Kinahjul ska få göra premiär på Mallis. Blir väl nån form av kosläpp, även om Anders kommer att rycka till sig fyra minuter i första backen ur Palmanova.

    Hälsa Eva och kidsen. Pojkarna hemmavid har inte riktigt kommit över att dom inte ska me, men det får bli kompensering sen på nåt sätt.

    (Hoppas den här kommentaren inte också blankas...)

    SvaraRadera