söndag 5 maj 2013

Kusten är klar, Mallorca 2013 dag 2


Då både Fredrik och hans cykel fortfarande är krassliga och ett par anlända Sävast cyklister som tänkte följa med idag, men de litade på den akademiska kvarten så blev vi idag Anders, Johan, Christian och undertecknad som drog vid exakt utsatt tid 08.30. Vi slog följe i början för att sedan splitta på oss. Calvia stigningen blev första värdemätaren för dagen. Fegis som jag var så tog jag det ”effektmätarpiano” medans de övriga hingstarna drog iväg som raketer med bedömt 500w, jag passerade Anders ganska snabbt medans jag hörde muttrande om att träning skulle visst ha lönat sig. Johan tog lite längre tid att avverka och han slet som ett djur och lät som en ångvissla när jag övertog andraplatsen. Åt Christian fanns inget motmedel, men med den optimistiska öppningen så knorrade tydligen benen mot slutet och jag var nästan ikapp då toppen var i sikte, skilde ca 7-8 sekunder i totaltid, skulle kanske kunnat matcha om jag tryckt på lite och inte tröskel fegat hela vägen.

The Man, hulken helt klädd i grönt som vanligt...
Resan styrde för Anders del korta bergsrundan, men då jag och Christian redan avverkat denna och ville ha lite mer mil i påkarna så blev en fortsatt rutt från fikat i det förvirrande fiket i Esporles mot Valdemossa och sedan kustvägen ner mot Andratx.

Dagens rutt
Johan tvekade ett tag men tog mod till sig att slå följe med oss. Efter den alltid motvindiga stigningen mot Valdemossa så är kustremsan är lite böljande och har en del sega stigningar och rookien kämpade riktigt bra. Trött så saltet spreds i strida strömmar av dunstat svett och klagade lite på tunnelseende vid milen kvar men bet ihop och slutförde rundan storstilat, bra Johan. 

Ork till att skratta lite fanns ännu...
Christian sprättig även idag men vill inte riktigt erkänna sig i bra form utan överdriver sin trötthet vid slappandet vid poolen efteråt.
Hungrig som en örn efter 11 mil och 2000 stigmeter endast med ett par flaskor vatten och en ynklig cola i energiintag så var suktandet efter mat med ett stort glas Obóy högt. Johan kved ur sig att han skulle besöka livsmedelsaffären och äta bullar i mängder, i skrivande stund oklart om han hittade dit...

Bedårande utsikt hela kusten
Kvällen blev en ruttplanering medelst eventuellt besöka Orient rundan, samt att undervisa tidshållning för grönklädda cyklister. Fredrik tänkte även skippa morgondagens pass och bege sig till cykelmekaniker och kurera sin Cannondale, oklart om han även kan fixa till viruset i bergsgetskroppen.
26 grader som varmast idag, vädret perfekt och njutningen var hög
.
Det finns många spanska skönheter, men den här är bara min...

4 kommentarer:

  1. Ojoj! Häftiga klättringar! Hälsa Anders följande: Harden the fuck up!!! ;-)
    Nä skämt åsido han kommer säkert i form innan han ska åka hem. Å krya på sig hälsning till DrFred! Snacka om otur alltså!

    SvaraRadera
  2. En helt fantastisk dag, dagens vinnare är Johan som slet som ett djur på maxpuls många mil.. Ser fram mot morgondagens sväng till Orient och besök på Gomillas fina cykelshop, ska där införskaffa smörja så min svarta fara slutar gnälla som värsta kärr.....

    SvaraRadera
  3. Heja grabbar.
    Vilken fin runda ni varit ute på.

    SvaraRadera
  4. Det är fint hela tiden, vi saknar nån som drar oss runt ön, dvs dig...

    SvaraRadera