onsdag 5 december 2012

Snökaos på låg nivå, klass 2 varning - seriöst!!

Lokala infödingar i Sveriges centralort tycker tydligen att detta flisande är kaos på hög nivå och att man borde stanna hemma. Skön inställning för isåfall behöver man inte till jobbet på många månader hemmavid. Arlanda står stilla såsom lokalbussarna men det blir lätt så om man försöker tafatt skotta vägarna med gamla jordbrukstraktorer. Ärligt talat så är detta inget snöande att skriva om i kvällspressen, skriv då hellre om stockholmare som inte är rustade för vinter på nått sätt. Ni är välkomna på studiebesök till norr när ni vill...


5 kommentarer:

  1. Jo jag kan tycka det är märkligt att en halvmeter i Bureå blir klass 1 och 2 dm i Stockholm blir klass 2. Jag har inte förstått kaoset. Bra att det finns nån med lite distans som kan rapporterar ärligt. Men har man blanka sommardäck så kan jag förstå att det blir svårt ta sig fram :)

    SvaraRadera
  2. Storm i ett vattenglas, inget märkvärdigt snöande alls. Men du kör bil som utvecklingsstörda apor coh försöker skotta vägarna med storlek på plog som mest liknar dom där som finns framför barn sparkar.
    Sen puttar plogförarna snön i alla de riktningar så det blir snöhögar helt obefogade liggande överallt...

    SvaraRadera
  3. Med tanke på att det bor 1,5 miljoner människor i Stockholm så är det inte så konstigt att det blir lite stökigt om det kommer 30 cm snö under en arbetsdag. Det blev inte bättre av att de stängde av kollektivtrafiken heller. Det är ändå 750.000 pers som använder den varje dag. Men det kändes rätt överdrivet med en klass 2 varning.
    Om det hade bott 100 pers i Stockholm så hade det nog varit rätt soft. ;)
    /Johan

    SvaraRadera
  4. Nog försvårar det en del att så många ska samsas på samma yta, men å andra sidan så borde ni kunna hjälpas åt lite mera då. Jag såg inte en spade någonstans, inte heller kunde någon sopa av allmänna broar, kunde bero på avsaknaden av piasava kvastar, men där dom stod saknades nog kunskapen och viljan att använda dom. Jag sopade av otaliga broar och fick konstiga blickar på mig under tiden.
    Att trafikproblemet kan bero på bristande kunskap och vana av snökörning är inte konstigt, men det underlättas inte riktigt av att lokalbefolkningen inte skrapar rutan eller sopar av bilen innan färd, är ju inte så lätt att kika genom ett litet hål och köra bil, och då blir det ju som onödiga köer i trafiken.
    Att man inte är rustad för plogsvängen försvårar också, var ju lite komiskt att se jordbrukstraktorer med minimala plogblad försöka flytta snön i vänstervarv. Och killen med den liiiiilla liiiila snöslunge "traktorn" skotta gångvägarna på Arlanda, undras vad han tänkte då han såg hur sakta han skottade och hur ofantligt många småvägar han hade kvar, tur att snön smälter så småningom annars har han varit kvar där till midsommar, om han ens blivit klar nån gång.

    Skämt och sido, det är förmodligen inte ekonomiskt försvarbart att vara rustad till tänderna på era breddgrader, men lite komiskt var det allt...

    SvaraRadera
  5. För min egen del så hade jag inga som helst problem. Det tog lika lång tid att åka till jobbet som tidigare. Problemet är ju såklart att man inte kan ha 2000 pers som sitter och väntar på ett sånt här snöoväder. I vanliga fall så snöar det det lite lagom och allt hinns med. Men nu föll allt på samma gång. Och alla MÅSTE ha sin väg plogad på samma gång. I det stora hela så är jag imponerad att de hann med att mobilisera folk för att ploga vägarna. Att folk inte kan köra bil är inget nytt fenomen. Jag förundras över det varje dag. Det räcker med att det kommer lite frost för att en del ska stå helt handfallna eller bete som idioter i trafiken. :D

    SvaraRadera