lördag 5 maj 2012

Dag 8 – Mallorca 2012 – Det hänger på procenten Helge


Sovmorgon idag, start 08.30. Johan, Röding och jag blev styrkan idag, de andra mesar med annat. Brantbacken a.k.a ”häxbacken” var det stora målet för dagen.
Perfekt strålande väder åter igen. Vi värmde upp med militärbacken där jag och Röding följdes upp, tog det lite piano, tog inte ut oss och låg väl under syratröskeln satte ändå rekord i backen med 16:59 (förra året 18:16). Johan tyckte det var lite kämpig backe och bävade för vad som komma skulle.
Lugn färd mot avkorken i obygden mitt ute i ingenstans där denna grymma backe huserar, den har väl ett snitt på dryga 15% och ett max på över 22%, inget man tar med en klackspark precis. Tömning av blåsa och lite djupandningar senare så satte vi igång. Johan tog ett eget tempo direkt och jag tog täten med Röding i suget, om man nu kan kalla det sug i 10 km/h. En massa minuters vinglande där man inte trodde nästa serpa kunde vara brantare än den förra så kasta jag in 23:an på slutet och gjorde det sista rycket där Röding fick kasta in handuken, hade hört han flåsa ett tag så granbarren nästan sögs in i näsborrarna. Kom upp på nytt rekord med över en minut, 11:05 stannade uret på och Röding var ca 25 sekunder efter. Andades lite snor och flåsade som en flodhäst ett tag innan syraskulden kom ikapp till normalt. Johan dök in på en bit över 15 minuter (har inte exakt tid), han hade fått sätta ner foten en gång och pusta men ändå kanonbra jobbat, ytterligare en mental spärr är besegrad, CK Sävast cyklister får se upp nästa vecka på den gemensamma träningen i hemmaterräng.

Trött, tröttare och tröttast...

Så här ser det ut från toppen efter 2km i brantbacken

Pulsen för brantbacken var snitt på 87% vilket var lite lågt, men jag kunde inte gå nått högre idag, förmodligen lite sliten efter alla mil denna vecka. Johan vände om på den officiella toppen efter 2km då han hade projekt med familjen medans Team Orbea fortsatte lagomt lugnt över hela berget (där vägen mest lämpar sig för MTB) för att ta den fina nedförslöpan mot Esporles där vi tog en kort fika och kikade på marknaden och alla lediga spanjorer som hållt sig gömda under arbetsveckan och stuckit fram nosen nu då det är lördag.





En dubbel "röding"

Skönt pass idag igen, förmodligen vilodag imorrn inför styrkeprovet Soller och Pugen på måndag.
Anders skulle simträna idag inför Triathlon loppet som han ska delta i och Riström skulle ta en egen kort runda då han haft lite känningar i ett knä, det är därför han kört med knäskydd senaste dagarna, då kan han passa på att lära sig sin nya Garmin också.

Sammanfattning:
Sträcka: 68km
Tid: 3.02h
Höjdmeter: 1334m

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar